De kuleste elbilene på markedet nå

Det er ikke så lenge siden alle elbilene på markedet så ut som hermetiske bokser og ikke holdt seg lenger enn en time på veien før den måtte lades opp igjen. Slik er det heldigvis ikke nå lenger. Det finnes mange ulike elbiler som ikke bare slår bensinbiler på brukervennlighet og effektivitet, men også design. Noe som har vært en voksende trend på design blant elbiler er et futuristisk design som står i stil med hva elbiler står for. Under har jeg listet opp noen av mine personlige favoritter. Alle har ulike design og passer for mennesker i ulike situasjoner. Kanskje en av dem er nettopp for deg?

BMW i8

Den første tanken som slo meg når jeg så den nye modellen til BMW var at dette er nåtidens batmobil. Konseptet BMW har brukt er å skape en sportsbil som er både moderne og bærekraftig. Dette designet er heller ikke bare estetisk. Karosseriet er formet i en kjegleformet med minimal vekt, noe som har skapt en svært dynamisk bil med optimalisert energiutnyttelse. Om du bor på et sted hvor du trenger firehjulsdrift er heller ikke dette noe problem. I hybridmodus kjører BMW i8 med optimalt veigrep i alle situasjoner. Firehjulsdriften fungerer i opptil 250 km/t.

Nissan Leaf 2016

Denne bestselgeren fra Nissan får konstant gode tilbakemeldinger og terningkast fra alle sjåfører. Bilen er hva mange anser som en ny elbil på budsjett og er en bil som er et mer realistisk kjøp for mange familier. Heldigvis trenger ikke dette å bety at design eller effektivitet er dårligere enn bilene i høyere prisklasser. Rekkevidden til bilen ligger på ca. 145 kilometer, dette er testet på det ekstreme vinterføret i Norge.

Tesla Model X P90D

Denne listen kunne neppe vært komplet uten å nevne Tesla. Elon Musk er lederen når det kommer til å designe elbiler med stil, effektivitet og miljøvennlighet. Det var ingen tvil når den nyeste Tesla X modellen kom på markedet; denne bilen kom til å bli enda en suksess fra Tesla. Bilen som går fra 0 til 100 på 3,4 sekunder er ikke bare eksplosiv, den har også en rekkevidde på opptil 36 mil – selv på vinterføre. Om du er på lengre reiser kan du også ta i bruk en av de mange ladestasjonene Tesla har satt ut gratis. Men den største overraskelsen med denne bilen er det vakre designet. Jeg håper selv på at bilens falkevingedører forblir en trend.