Historien til elbilen

Den første elbilen kom på markedet allerede i midten av den 19-århundre. Disse bilene var ikke spesielt effektive og holdt ikke farten eller lengden bensinbilen kunne levere. De første designerne som så på muligheten var to franskmenn – en fysiker og en forsker. Batteriene de jobbet på ble ferdig utviklet 1881 og satt i kommersiell produksjon. Det ble derimot ikke sett på som effektivt å videreutvikle denne idéen, for biler og elbiler kom ikke til å se suksess før lenge etterpå.

Mot slutten av 1890-tallet og starten på 1900-tallet var det mange batteridrevne taxier som kjørte rundt i gatene i London. Disse bilene fikk kallenavnet «Hummingbirds» på grunn av den distinkte lyden de lagde. Det kom straks etterpå et selskap med batteridrevne taxier i New York. Disse taxiene kom derimot til å dø ut rundt århundreskiftet.

Den moderne bilen

Vanguard-Sebring CitiCar kom på markedet i 1975 og er et av symbolene på elektriske biler. Dette er ofte symbolet på hva en elbil ser ut som. Dessverre holdt ikke denne modellen seg på markedet lenge. Det var ikke før Toyota lanserte den første Prius modellen i 1997 at en elektrisk-hybrid modell så virkelig kommersiell suksess. Gjennom de neste årene var det flere helelektriske biler som kom på markedet.

I 2008 var det flere land som begynte å satse penger på elektriske biler, spesielt siden bensinprisene hadde steget så drastisk. Denne trenden ville fortsette til den dag i dag hvor mange land pusher på at flere null-utslippsbiler skal kjøre i gatene våre. Nissan LEAF, Chevrolet Volt, og Mitsubishi i MiEV er noen av bilene som i løpet av de neste årene kom til å kjøre rundt på elektrisk kraft.

Tesla, Inc.

Tesla, Inc. er et selskap som har sett stor suksess ved å satse på elektriske biler. Dette er et amerikansk selskap som også lagrer energi og lager solcellepaneler. Da selskapet ble dannet i 2003 av Elon Musk og et par andre spesialister tok elbilmarkedet virkelig av. Dette selskapet er en av grunnene til at elbiler er så vidt spredt ut og har den gode kvaliteten de har den dag i dag. Tesla Roadster var en av bilene som virkelig endret synet på elbiler. Det er flere selskaper som tar etter Tesla sin modell, blant annet Faraday Future som skal levere helelektriske biler med en stor rekkevidde på markedet innen 2020. Når vi får mer konkurranse på markedet kommer vi nok til å se en raskere utvikling på elektriske biler fremover.