Jaguar E-type Zero – den vakreste elbilen på markedet?

Jeg har aldri opplevd en slik storm i elbilmiljøet som når Jaguar E-type Zero kom på markedet. Mange var raske til å kalle bilen den vakreste elbilen på markedet og hyllet bilen for designet som er dratt rett ut av 1960-tallet. Det at bilen er den vakreste elbilen der ute er å dra ting litt langt. Om en bil er vakker eller ikke er veldig subjektivt, men jeg kan si meg enig i at man skal lete lenge etter en mer original bil. Hele konseptet med elbiler er at de skal være en de av fremtiden og skal fokusere på dynamikk og myke linjer for høyere effektivitet. Jaguar valgte å gjøre dette på en litt annerledes måte.

Mange trodde at vintage designet fra 60-tallet ikke ville komme tilbake og at stilen var lagt død. Dette er noe Jaguar ville motbevise. Jaguar E-type Zero er inspirert fra de ikoniske bilene på 60-tallet, men med en moderne vri. Med moderne teknologi har Jaguar gitt 60-tallsstilen et ansiktsløft og lagt til dynamiske valg som øker effektivitet, sikkerhet og brukervennlighet. Enkelt forklart er bilen en moderne og futuristisk versjon av klassikeren 1.5 Jaguar E-type Roadster fra 1968.

Selv om bilen er inspirert av vintage er ikke motoren det. Denne elektriske bilen kommer seg fra 0 til 100 på kun 5,5 sekunder. Det er lagt til et 40 kWh batteri som leverer effektiv reise på opptil 270 km. Batteriet kan lades fullt opp over kvelden på 6-7 timer. Dette batteriet er også med på å drifte moderne LED lykter som gjør veien synlig selv i mørketiden. En annen ting Jaguar har valgt å forbedre på er tyngden, den nye modellen er hele 45 kg lettere enn forgjengeren.

Jaguars nye visjon

Jaguar E-type Zero er en av de nyeste bilene på markedet. Bilen ble vist frem på JLR Tech Fest i London mellom 8. til 10. september i 2017. Jeg håper på at denne suksessen vil gjøre at vi får se flere moderniseringer av klassiske biler fra Jaguar og andre selskap fremover.

Fra og med 2020 vil alle biler fra Jaguar være helt elektriske. Selskapet har allerede møtt på mye medieinteresse og suksess, mye takket være Jaguar E-type Zero, så dette ble et lønnsomt og åpenbart valg fra Jaguar. Bilselskapet er et eksempel på at elbiler er fremtiden, selv når de er hentet ut fra fortiden.