Kan elbiler redde miljøet?

Grunnen til at mange familier velger å bytte over til elbiler er ikke bare på grunn av det stilige designet eller lavere kostnader. Mange velger elbiler på grunn av den store forskjellen det kan gjøre for miljøet og luften vi puster inn. Det er ikke å legge skjul på at luften rundt oss ikke er like ren som den var for 50 år siden og vi kan legge stor skyld på alle kjøretøy som tar i bruk fossilt brensel.

Men hvor rene er egentlig de ulike elbilene? Kan vi fjerne skyldfølelsen var ved å bytte over til en fullt elektrisk bil, eller kommer selv disse bilene med en stor belastning for miljøet? Mange elbiler kommer med batterier som er skapt av miljøskadelige stoffer og som ikke har en effektiv måte for gjenvinning. Videre i denne teksten skal jeg argumentere for hvorfor du burde velge en elbil fremfor en bensinbil, eller hvorfor du burde vente med å kjøpe den nyeste Tesla modellen.

Hvorfor elbiler er det riktige valget for miljøet

Overskriften forklarer kanskje mye av hva jeg skal formidle videre i dette avsnittet. Alt i alt er elbiler det riktige valget for miljøet. Elbiler har mange fordeler for miljøet som for eksempel mindre utslipp inn i luften vi puster inn hver dag. Spesielt i byer vil elbiler ikke slippe ut skadelige og helsefarlige stoffer som sotpartikler, hydrokarboner, karbonmonoksid, ozon, bly og forskjellige nitrogenokser.

Det jobbes også med å forbedre produksjonsprosessen til elbilene vi produserer i dag. Det finnes enkelte miljøskader produksjonen fører til, men om noen år med forskning kan vi forminske dette. Bensinbiler har fått en stor forbedring siden den første bilen kom på markedet, og denne prosessen kan skje med elbiler også. Neste gang burde du velge miljøet og fremtiden, og velge en elbil!

Ulempen med elbiler

Batteriene elbiler bruker for å komme seg fremover kommer med enkelte ulemper for miljøet. De krever enkelte stoffer som er hentet fra blant annet Kina.

Noe annet som er viktig å tenke på er at elbilen din er kun så miljøvennlig som energien den bruker. Hva jeg mener med dette er at en elbil i Norge, som bruker fornybar vannkraft, er mye bedre for miljøet enn en elbil i Kina, som er ladet opp med strøm laget fra kull. For å utnytte fordelene med elbiler er det viktig å skaffe strøm fra rene kilder, slik som elbiler i Norge gjør.