Plug-in elektriske kjøretøy i Norge

Plug-in elektriske kjøretøy er kanskje et ukjent uttrykk for mange, selv om vi godt vet hva det er. Et plug-in elektrisk kjøretøy er kun et motorkjøretøy som kan bli ladet opp av en ekstern elektrisk kilde. Denne kilden kan være i veggen i garasjen eller en elektrisk ladestasjon langs veien. Det er ikke alle bilene i denne kategorien som er helelektriske. Når vi snakker om plug-in elektriske kjøretøy gjelder dette også hybridbiler som også tar i bruk bensin, diesel eller gass. Noen populære plug-in biler er Nissan Leaf, som er verdens mest solgte elektriske bil, og Chevrolet Volt, som er den mest solgte hybridbilen på markedet. Flere selskaper velger å satse på helelektriske biler eller hybrider så vi kommer nok til å se flere spennende varianter på markedet fremover.

Plug-in elektriske kjøretøy i Oslo

Viste du at Norge, og Oslo spesielt, er på toppen når det gjelder plug-in elektriske kjøretøy? Det finnes ikke noe annet sted i verden hvor det finnes så mange plug-in elektriske kjøretøy per innbygger som i Norge. De fleste av disse bilene oppholder seg i Sør-Norge, spesielt i Oslo-området, grunnet det varme klimaet som er optimalt for elektriske kjøretøy. Siden en stor mengde elektriske kjøretøy har samlet seg i Oslo-området regnes hovedstaden vår også som hovedstaden når det gjelder elektriske kjøretøy.

Fordelene med å eie et plug-in elektriske kjøretøy

Det å eie et helelektrisk kjøretøy kommer med mange fordeler. Disse fordelene gjelder blant annet miljøet. I bymiljøer blir det stadig dårligere luft, noe som er ekstremt skadelig for helsen. Spesielt om vinteren, når mange velger bilen fremfor kollektivtransport, får vi økte utslipp fra bensindrevne biler. Hvis flere hadde valgt et plug-in elektriske kjøretøy hadde vi fått lavere utslipp og et bedre utemiljø. Jeg håper på at Oslo fortsetter slik som de gjør og setter et eksempel for resten av verden når det gjelder plug-in elektriske kjøretøy i byer.

En annen fordel med elektriske biler er det økonomiske aspektet. Det er mye penger å spare når du er en eier av et plug-in elektriske kjøretøys som slipper å betale avgifter og moms ved kjøp, bompenger, fergeavgifter og som kan kjøre raskere forbi køer i rushtiden. Plug-in elektriske kjøretøy kan man kjøpe over hele landet og er mer tilgjengelig enn noen gang. Neste gang du skal bytte ut bilen din kan du kanskje sjekke ut en ny eller brukt elektrisk bil selv?