Tesla Model S

Hvis jeg husker det korrekt var det rundt tiden Tesla Model S ble sluppet på markedet at elbiler tok av for fullt. Tesla hadde allerede skapt mange biler med stor suksess, og det var en håndfull ulike biler allerede ute på markedet, men Model S tok elbiler til nye høyder. Bilen ble lansert den 22. juni 2012 og fikk høye terningkast fra enkeltpersoner og sikkerhetsspesialister. Dette var den første elektriske bilen til å toppe månedlige salgslister, og i Norge var bilen en bestselger i både september og desember 2013. Bilen er utstyrt med et 100 kWh batteri som kan reise i 550 km uten oppladning. Akkurat nå, oktober 2017, kan du velge mellom Tesla Model S i tre ulike varianter; 75D, 100D og P100D.

Bilen er regnet som en av de mest sikre bilene på markedet. Gjennom avanserte teknologiske systemer er bilen utrustet med automatisk nedbremsing, sensorisk kollisjonsunngåelse, elektrisk firehjulsdrift, antispinn, stabilitetskontroll og mye annet. En fordel med bilen er også bilens lys. Her kan Tesla tilby dynamiske LED lys, både tre-posisjons, svinglys og tåkelys. Om ulykken skulle inntreffe har også bilen seks kollisjonsputer som kan beskytte deg og din familie.

Design og Interiør

Når man kjøper en ny bil er designet nesten like viktig som sikkerheten. Det er nok derfor så mange velger Tesla. Model S kan tilby moderne løsninger som en 17″ kapasitiv berøringsskjerm med kart og navigasjonssystemer, WiFi, kontroll fra mobilapp, hands free-samtaler via Blotooth og mye mer. Interiøret er også svært stilig og moderne med blant annet opplyste dørhåndtak og dempet LED-interiørbelysning. Med DAB+ og Internett-streaming radio er dette også den perfekte bilen for lange turer.

Bra for helsen

Tesla Model S kommer også med en rekke fordeler for helsen din, og dette er ikke bare på grunn av de lave utslippene. Bilen er utstyrt med et HEPA luftfiltreringssystem som fjerner nærmest alt av forurensing og bakterier inne hos passasjerene. Filtreringssystemet er en forsvarsmekanisme for passasjerene som kan nyte den rene luften systemet gir. For kalde dager kan du også utnytte bilens sofistikerte oppvarmingssystemer som varmer setene, rattet og vinduene.

Fremtiden til Tesla

Tesla har etter lanseringen av Tesla Model S skapt tre nye varianter; 75D, 100D og P100D. Det har i senere tid kommet flere modeller fra selskapet, som den populære Tesla Model X P90D. For hver bil som skapes kommer forbedringer og større effektivitet på bilene. Selv ser jeg frem til hva Tesla kommer til å sette sammen neste gang.